کد مطلب: 116274
بهاي خاويار چقدر است؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 845

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، خاويار را در معرفي رسمي اش به عنوان تخم ماهيان خاوياري و از گرانترين غذاهاي جهان توصيف مي کنند و در ادامه حتما اين گزاره بيان مي شود که «درياي خزر به عنوان بزرگ‌ترين منبع ماهيان خاوياري در جهان بيش از ?? درصد خاويار جهان را تأمين مي‌کند.»

فيل‌ماهي يا بلوگا، تاس‌ماهي روسي يا چالباش، تاس‌ماهي ايراني يا قره‌برون، ماهي شيب و ماهي ازون‌برون يا سوروگا، گونه‌هاي اصلي ماهيان خاوياري درياي خزر هستند. "لطفش اين است که «مرواريد سياه» در همه جا پيدا نمي شود و در بازارهاي جهاني هم با نام ايران شناخته مي شود. از معدود محصولاتي است که نياز به هيچ بازاريابي و تبليغ هم ندارد. خود مشتريان براي خريد از سراسر جهان صف مي کشند." البته اين موضوع تا چند سال قبل کاملا صدق مي کرد اما اکنون قضيه کمي فرق مي کند.

خاويار روزگاري بهترين و پرسود ترين صادرات و سوغات ايران به شمار مي رفت ولي چند سالي است که صادراتش در حال آب رفتن است و

متاسفانه مدتي است به خاطر کاهش توليد خاويار درياي خزر، برخي کشورها مانند چين پايشان به اين بازار باز شده و با استفاده از برند معروف خاويار درياي خزر، در بازارهاي جهاني سودآوري مي کنند.

طبق معمول کارشناسان معتقدند عملا نتوانسته ايم ميراث دار با ارزشي براي اين محصول با ارزش درياي خزر باشيم و تا موقعي که ما نتوانيم، ديگران به بهترين نحو از اين موضوع استفاده مي کنند. به گفته متخصصان، چين، آمريکا و فرانسه از جمله کشورهايي هستند که با ضعف ايران در توليد خاويار، به دنبال گرفتن بازار اين محصول در جهان هستند.

ارسلان قاسمي مديرعامل اتحاديه سراسري شرکتهاي تعاوني تکثير و پرورش ميگو، ماهي و آبزيان هم در جديدترين اظهار نظر خود تاکيد کرده است که چيني ها با دانش بومي ايران موفق به توليد ??? تن خاوريار پرورشي شده اند!

وي مي افزايد: توليد خاويار دريايي ما در ?? سال گذشته از سالانه ??? تن به ? تن کاهش پيدا کرده و توليد خاويار پرورشي ايران هم طي ? سال گذشته حدود ?? کيلو بوده!! در حالي که چيني ها سالانه حدود ??? تن توليد خاويار پروشي داشته اند.

قاسمي در عين حال معتقد است دانش فني اين کار به طور انحصاري در اختيار ايران است ولي چيني ها مقداري از اين دانش را توسط ايراني ها و همچنين با کمک روسيه ياد گرفته اند ولي آن را بومي کرده اند.

در اين ميان طبق معمول بهانه هايي براي کاهش توليد خاويار ايران خاويار مطرح مي شود؛ بهانه هايي مانند عدم حمايت دولت يا ضعف نظارت بر سواحل و چشم پوشي از صيد غيرمجاز. در اصل موضوع هيچ تفاوتي به وجود نمي آيد زيرا نتيجه آن رونق صيد قاچاق ماهيان خاوياري و لطمه به ذخاير طبيعي اين ماهيان شده است.

خاوياري که روزي مي گفتند مي تواند جايگزيني مناسب براي صادرات نفت باشد و در ساليان نه چندان دور بيش از ??? تن از اين محصول گران قيمت از ايران صادر مي شد، حال به مرز نابودي رسيده و سالانه حدود يک تن از آن به خارج صادر مي شود..

بهروز کاکاوند مديرعامل صندوق توسعه صادرات آبزيان ايران در گفتگوي خود با صبحانه، تنها راه علاج را در نظارت صحيح شيلات و واگذاري تصدي گري به بخش خصوصي مي داند و مي گويد: عذر بدتر از گناهي که برخي مسئولين در جلسات مختلف مي آورند اين است که مثلا ما بنزين نداريم که قايقهاي بخش حراست در دريا فعال باشند!

وي ادامه مي دهد: از سالها پيش مکاتبه و رايزني کرده ايم که کارها را به بخش خصوصي واگذار کنيد و خودتان هم نظارت داشته باشيد. ما هم تعهد مي دهيم آن ?? تن خاويار را که قبلا توسط خود صيادان و بخش خصوصي انجام مي شد را به عنوان حداقل توليد حفظ کنيم و سپس آن را افزايش دهيم. با اين کار جلوي قاچاق خاويار هم گرفته مي شود.

مديرعامل صندوق توسعه صادرات آبزيان ايران يادآور شد: کسي که بايد جوابگوي صيد باشد و کارها را انجام دهد صيادان هستند ولي متاسفانه تنها کساني که از هيچ چيز خبر ندارند همين صيادانند. معلوم نيست چه کسي در اين مملکت خاويار صيد مي کند و چه کسي صادر مي کند؟ الان هم که آقايان بايد پاسخگو باشند کسي پيدا نمي شود.

مديرعامل صندوق توسعه صادرات آبزيان در ادامه يادآور مي شود که همين الان اگر خاويار در دستمان باشد، از آمريکا و کانادا و بيش از ??? کشور مشتري داريم ولي چيزي براي عرضه نيست. وقتي هم مشتريان جهاني متوجه شوند اجناس قلابي با برند خاويار درياي خزر در بازار عرضه مي شود، ديگر به خاويار ايران هم اطمينان نمي کنند. آن وقت اگر ما وضعيت توليد خاويار پرورشي و خاويار دريايي خود را هم سروسامان بدهيم ديگر بازاري در اختيار نخواهيم داشت چون بازار جهاني اعتماد خودش را به خاويار ايران از دست داده است.

مرواريد سياه ايراني هنوز لوکس ترين خوراکي طبيعي دنيا است اما يادمان باشد اگر چيني ها مثل فرش و پسته توانستند در توليد انبوه اين سرمايه هم براي ايران يک رقيب جدي اما کم کيفيت باشند، ممکن است در اين بازار هم مهندسي معکوسشان جواب بدهد.


* قيمت خاويار چقدر است؟


خاويار ايران يکي از گرانترين غذاي دنيا و البته يکي از خوشمزه ترين و انرژي زا ترين غذاها در دنياست.گران ترين خاويار که معروف به خاويار بلوگا است به رنگ سياه نيست بلکه همانند الماس روشن است که به آن الماس ايراني مي گويند. براي خريد هر کيلو آن بايد چيزي بيش از ????$ پرداخت کرد. ?? % از چربي خاويار کلسترول و ?? % آن لستين تشکيل ميدهد. پروتئين موجود در خاويار متشکل از اسيدهاي آمينه آرژنين ، هيستامين ، ايزولوسين ، ليزين و ميتونين است و گفته مي شود اين نوع خاويار کمتر به صورت اصل در داخل کشور پيدا مي شود اما برخي قيمت هاي موجود در فضاي مجازي نشان مي دهد که هم‌اکنون قيمت هر کيلوگرم خاويار ? ميليون و ??? هزار تومان است تا ? ميليون و ??? هزار تومان است.

منبع:بازار خبر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html